Over MidWest

Coop MidWest is een verzamelplek. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door mensen die met hart en ziel investeren in hun directe omgeving. In het gebouw vind je een culturele hotspot voor theater, muziek en filmvoorstellingen, maar ook flexibel te huren studio’s en vergaderruimte. De 1e en 2e verdiepingen zijn in gebruik als werkplek voor creatieve ondernemers uit de buurt. Architecten, ontwerpers, fotografen, adviesbureautjes, vormgevers, tekstschrijvers maar ook een huiswerkinstituut, een vintage kleding webshop, een kookatelier, theatergroepen en yoga scholen hebben in MidWest hun ideale werkplek gevonden. De openbare ruimte rondom dit gebouw (2 tuinen en 2 pleinen) worden door buurtbewoners ontwikkeld tot waardevolle pleinen en tuinen. In 2015 realiseerde een groep buurtbewoners in de Zuidtuin de MidWest Stadsboomgaard. Een tuin met fruitbomen, leibomen en -struiken, waar het op de picknickbanken zalig vertoeven is. De tuinen zijn dagelijks toegankelijk voor publiek.

Schermafbeelding 2013-02-18 om 00.55.02

Cooperatie MidWest op de Cabralstraat nr 1 is een wijkonderneming, een buurt ontwikkelingsbedrijf. Een ‘gewone’ risicodragende onderneming die een maatschappelijke prestatie levert in de wijk. Het rendement van de wijkonderneming, financieel als sociaal, de zogenaamde ‘return on social investment’ gaat terug naar de wijk. Coop MidWest wordt geleidt door bewoners die sterke wortels hebben in de Baarsjes en Bos en Lommer (in MidWest). Zowel de wijk als het unieke pand zijn bepalend voor de wijkonderneming en zorgen voor een sterke buurtbinding. De unieke architectuur van het pand, de centrale ligging in de wijk en de karakteristieke buitenruimte van het gebouw; de pleintjes aan de voor- en achterkant en de tuinen aan de zijkanten maken Coop MidWest geliefd bij buurtgenoten. Het is een plek die inspireert, waar mensen zich thuis voelen, die positieve energie losmaakt en waar creativiteit en ondernemerschap wordt gestimuleerd.

De duurzame herontwikkeling tot Coop MidWest, een veelzijdige programmering en de ingebruikname als verzamelplek vergroot de economische, culturele en maatschappelijke waarde van het gebouw en de wijk.

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s